Dikmen kebapçı aile
mekanları diğerlerine göre daha çok tercih edilmektedir. Bahsedilen mekanlarda
alkol satışı bulunmamaktadır. Oturma yerleri de ona göre düzenlendiği için aile
ve diğer ziyaretçilerin rahat bir şekilde yemeklerini yiyip sohbetlerini
edebilecekleri restoranlar olarak tanımlandıkları bilinmektedir. Üstelik
kebapçılarda dışarıdan bakıldığı üzere sadece kebap türleri satışa
sunulmamaktadır.
Kebap, ülkemizde sevilen bir lezzettir. Ancak özellikle
kalabalık yemeklerde herkes kebap yemek istemeyebilmektedir. Bu neden yüzünden
kaliteli olan kebapçıların menülerinde alternatifler bulunmaktadır. Çorba
bunlardan biridir. Kebap tercih etmeyenler ana yemeklerinde ise pide sipariş
edebilmektedir. Dikmen pideci denince
akla pek çok farklı mekân gelmektedir. Fakat kaliteli olan kebapçılarda da
oldukça iyi pideler yemek mümkündür. Pidelerde; kıymalı, kuşbaşılı, karışık,
kaşarlı gibi alternatif sunumları yapılmaktadır. Aynı şekilde sayılan pideler
açık olarak getirilebildiği gibi kapalı olarak da getirilebilmektedir.
Sokullu Kebapçı
Aile yemeklerinde ya da arkadaş toplantılarında tercih
edilen Sokullu kebapçı restoranlarında
çorba ver ana yemekten sonra sırayı tatlı almaktadır. Tatlı her restorana özel
olarak tanımlanabilmektedir. Çünkü bazı restoranların tatlı menüsünün diğerlerine
nazaran daha geniş olduğundan bahsedilmektedir. Ancak genel manada hemen her
menüde künefe ya da tel kadayıf gibi tatlıların görülmesi mümkündür. Yaz
aylarında ise bahsedilen tatlılar genellikle dondurmalı irmik helvasına
dönüşmektedir. Daha önce de bahsedildiği üzere burada restorandan restorana
değişim meydana gelebileceğinden kesin konuşmalardan kaçınılmaktadır.
Yorumlar
Yorum Gönder